Brownie piernikowe

Brownie piernikowe z chrupiącą czekoladą to przepis na super szybki deser, który możecie zrobić nawet w ostatniej chwili przed samym przyjściem gości. Z takiego przepisu świątecznego będą zadowoleni wszyscy. Mocno czekoladowe brownie z nutką piernika łączy się idealnie z delikatnie chrupiącym zbożem otoczonym czekoladą. Góra może odczepiać się od spodu ale to nic, nie ma się czym martwić. Można to zlepić dżemem.
Brownie:
2 jajka
60g kakao
30g przyprawy do piernika
160ml mleka
55g miodu rozpuszczonego
200g masła orzechowego
Jajko wymieszać z mlekiem, dodać kakao i przyprawę do piernika i połączyć. Dodać resztę składników i wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę. Piec 15 minut w 175st.C.
Chrupiąca czekolada:
100g ekspandowanego zboża może być ryż preparowany
200g ulubionej czekolady
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dorzucić do niej ekspandowane zboże. Od razu przełożyć na brownie i docisnąć.
Ostudzić w lodówce przez 1-2h.
Delikatnie kroić aby się za mocno nie pokruszyło.
A jeśli planujesz wziąć się za siebie po świętach to koniecznie do mnie napisz i zaczniemy indywidualną współpracę dietetyczną gdzie osiągniesz swój wymarzony cel ! link do kontaktu
Zaobserwuj mnie na instagramie i facebooku !
Nowy komentarz