Brownie piernikowe

Brownie piernikowe z chrupiącą czekoladą to przepis na super szybki deser, który możecie zrobić nawet w ostatniej chwili przed samym przyjściem gości. Z takiego przepisu świątecznego będą zadowoleni wszyscy. Mocno czekoladowe brownie z nutką piernika łączy się idealnie z delikatnie chrupiącym zbożem otoczonym czekoladą. Góra może odczepiać się od spodu ale to nic, nie ma się czym martwić. Można to zlepić dżemem.

 

Brownie:

2 jajka

60g kakao

30g przyprawy do piernika

160ml mleka

55g miodu rozpuszczonego

200g masła orzechowego

Jajko wymieszać z mlekiem, dodać kakao i przyprawę do piernika i połączyć. Dodać resztę składników i wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę. Piec 15 minut w 175st.C.

Chrupiąca czekolada:

100g ekspandowanego zboża może być ryż preparowany

200g ulubionej czekolady

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dorzucić do niej ekspandowane zboże. Od razu przełożyć na brownie i docisnąć.

Ostudzić w lodówce przez 1-2h.

Delikatnie kroić aby się za mocno nie pokruszyło.

 

A jeśli planujesz wziąć się za siebie po świętach to koniecznie do mnie napisz i zaczniemy indywidualną współpracę dietetyczną gdzie osiągniesz swój wymarzony cel ! link do kontaktu

Zaobserwuj mnie na instagramie i facebooku !

Przepisy

Nowy komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Poprzedni
Catering dietetyczny – NTFY
Następny
Pierogi pełnoziarniste z makiem i serem