Pizza na spodzie z bakłażana

Do pizzy tu daleko, ale jednak jak inaczej można to nazwać ?

Przekąska/posiłek którego przygotowanie trwa chwilę a cieszy oko i brzuszek 🙂

Instagram – klik

Sklep z dietami  – klik

Składniki:

-1 bakłażan

-1 mozzarella light

-1 puszka pomidorów krojonych

-3 łyżki oliwek czarnych lub zielonych

-1 łyżka oliwy z oliwek

-sól

-pieprz

-ulubione przyprawy

Pomidory umieścić w garnuszku, dodać sól, pieprz, czosnek, oregano i inne ulubione przyprawy. Gotować na małym ogniu aż sos zgęstnieje.

Bakłażana pokroić w plastry, obsypać solą, polać oliwą i podpiec w piekarniku nagrzanym do 175st. C przez 7 minut aby zmiękły. Piekarnika nie wyłączać.

Na podpieczonego bakłażana położyć sos, mozzarellę i oliwki. Wstawić do piekarnika na 10 minut.

Smacznego !

 

Przepisy

Nowy komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Poprzedni
Ciasto bananowe bez mąki
Następny
Krem z batatów z mleczkiem kokosowym