Pizza na spodzie z bakłażana
Do pizzy tu daleko, ale jednak jak inaczej można to nazwać ?
Przekąska/posiłek którego przygotowanie trwa chwilę a cieszy oko i brzuszek 🙂
Składniki:
-1 bakłażan
-1 mozzarella light
-1 puszka pomidorów krojonych
-3 łyżki oliwek czarnych lub zielonych
-1 łyżka oliwy z oliwek
-sól
-pieprz
-ulubione przyprawy
Pomidory umieścić w garnuszku, dodać sól, pieprz, czosnek, oregano i inne ulubione przyprawy. Gotować na małym ogniu aż sos zgęstnieje.
Bakłażana pokroić w plastry, obsypać solą, polać oliwą i podpiec w piekarniku nagrzanym do 175st. C przez 7 minut aby zmiękły. Piekarnika nie wyłączać.
Na podpieczonego bakłażana położyć sos, mozzarellę i oliwki. Wstawić do piekarnika na 10 minut.
Smacznego !
Nowy komentarz