Bowl obiadowy z jajkiem i awokado

Składniki na 2 porcje:

-100g ryżu lub ulubionej kaszy

-1 awokado

-2 bataty

-2 jajka

-2 garści jarmużu

-2 łyżki oliwy z oliwek

-1/2 brzoskwinia

-1 łyżka jogurtu typu skyr

-1 łyżka masła orzechowego

  1. Ryż ugotować wedle instrukcji na opakowaniu.
  2. Bataty obrać i pokroić w kosteczkę, polać 1 łyżką oliwy z oliwek i posypać przyprawami (sól, papryka wędzona). Piec 20 minut w 190st. C.
  3. Jarmuż wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i ręką ugnieść.
  4. Jajka ugotować na miękko.
  5. Na talerz wyłożyć ryż, dodać jarmuż, upieczone bataty, obrane jajko i pokrojone awokado.

Sos:

  1. Brzoskwinię obrać, umieścić w naczyniu gdzie można będzie je zblendować.
  2. Dodać masło orzechowe i jogurt i zblendować.
  3. Polać po sałatce.

 

Przepisy

Nowy komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Poprzedni
Krajanka daktylowa
Następny
Curry w 2 wersjach z mięsem i bez