Krajanka daktylowa

1 kawałek z 18
157kcal B:3,4g T:7g W:19,1g
Składniki na średnią blaszkę:
-200g daktyli suszonych
-120 masła orzechowego
-1 banan
-150 płatków owsianych
-50g czekolady proteinowej @sfd
-50g czekolady mlecznej
-50g czekolady gorzkiej
W misie robota kuchennego umieszczamy płatki owsiane i mielimy na pył. Dodajemy banana, blendujemy.
Daktyle namaczamy we wrzątku przez ok 10 minut i odsączone dodajemy do masy i blendujemy.
Dodajemy masło orzechowe i pokrojoną czekoladę proteinową.
Wszystko miksujemy.
Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i chłodzimy w lodówce.
W tym czasie rozpuszczamy połamane czekolady i wylewamy na wierzch masy daktylowej.
Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.
Nowy komentarz