Krajanka daktylowa

1 kawałek z 18

157kcal B:3,4g T:7g W:19,1g

Składniki na średnią blaszkę:

-200g daktyli suszonych

-120 masła orzechowego

-1 banan

-150 płatków owsianych

-50g czekolady proteinowej @sfd

-50g czekolady mlecznej

-50g czekolady gorzkiej

W misie robota kuchennego umieszczamy płatki owsiane i mielimy na pył. Dodajemy banana, blendujemy.

Daktyle namaczamy we wrzątku przez ok 10 minut i odsączone dodajemy do masy i blendujemy.

Dodajemy masło orzechowe i pokrojoną czekoladę proteinową.

Wszystko miksujemy.

Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i chłodzimy w lodówce.

W tym czasie rozpuszczamy połamane czekolady i wylewamy na wierzch masy daktylowej.

Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.

Przepisy

Nowy komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Poprzedni
Makaron 9kcal w 100g z tofu i wakame
Następny
Bowl obiadowy z jajkiem i awokado