Sałatka z makaronem ryżowym, tofu i sosem orzechowym

Szybka sałatka z tofu i makaronem ryżowym z brązowego ryżu, dodatkowo świeże warzywa i sos orzechowy który dodaje Azjatyckiego powiewu i pyszny posiłek gotowy.
W całej porcji jest 415kcal B: 22,5g W: 48g T: 15g
Składniki na jedną porcję:
-50g makaronu ryżowego
-1/2 marchewki
-1/3 cukinii
-pól opakowania tofu
-garść groszku cukrowego
Sos:
-1 łyżeczka masła orzechowego
-1 łyżka Skyru
-1 łyżeczka sosu sojowego
Warzywa pokroić w paski lub obrać na specjalnej obieraczce do warzyw.
Makaron ugotować w wodzie, groszek cukrowy ugotować na parze.
Tofu pokroić na mniejsze kawałki i wszytsko razem wymieszać.
Składniki sosu wymieszać i polać po sałatce, można posypać nasionami.
Smacznego!
Nowy komentarz