Sałatka z makaronem ryżowym, tofu i sosem orzechowym

Szybka sałatka z tofu i makaronem ryżowym z brązowego ryżu, dodatkowo świeże warzywa i sos orzechowy który dodaje Azjatyckiego powiewu i pyszny posiłek gotowy.

W całej porcji jest 415kcal B: 22,5g W: 48g T: 15g

Składniki na jedną porcję:

-50g makaronu ryżowego

-1/2 marchewki

-1/3 cukinii

-pól opakowania tofu

-garść groszku cukrowego

Sos:

-1 łyżeczka masła orzechowego

-1 łyżka Skyru

-1 łyżeczka sosu sojowego

Warzywa pokroić w paski lub obrać na specjalnej obieraczce do warzyw.

Makaron ugotować w wodzie, groszek cukrowy ugotować na parze.

Tofu pokroić na mniejsze kawałki i wszytsko razem wymieszać.

Składniki sosu wymieszać i polać po sałatce, można posypać nasionami.

Smacznego!

Przepisy

Nowy komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Poprzedni
Dlaczego sen jest taki ważny ?
Następny
Ciasto bananowe bez mąki