Pudding chia – snickers
Jeśli pudding chia kojarzy się Tobie z deserem z owocami, to w tym momencie muszę zmienić Twoje przekonanie, bo to połączenie zaskoczyło nawet mnie. Dodanie masła orzechowego do chia było najlepszą decyzją jaką podjęłam dzisiaj. Osobiście uwielbiam połączenie smaku słonego ze słodkim, dlatego w tym deserze też się to sprawdziło. A jeszcze żeby tego było mało to nasiona chia są bardzo zdrowe ponieważ zawieraj kwasy omega-3 i omega-6 jak i wiele witamin i minerałów.
Spróbujcie a obiecuję Wam, że nie pożałujecie przygotowania PUDDINGU CHIA O SMAKU SNICKERSA, a zaspokoicie chęć na słodycze i zastąpicie je zdrowszym zamiennikiem słodyczy.
Składniki na 2 porcje:
wartość odżywcza w 1 porcji 332kcal B:11,8g T:20g W:19,9g
-45g nasion chia
-450ml mleka owsianego (lub innego)
-10g kakao
-30g masła orzechowego
-szczypta soli
-łyżeczka miodu
1. Nasiona chia zalać mlekiem i odstawić na 2h do lodówki.
2. Wyjąć, zamieszać, dodać masło orzechowe, sól i dokładnie wymieszać.
3. Przelać do dwóch naczyń 2/3 ilości powstałego puddingu chia.
3. Do pozostałej 1/3 dodać kakao i wymieszać.
4. Na białą część delikatnie polać po równo czekoladowym puddingiem.
5. Po wierzchu polać miodem.
Można przechowywać w lodówce do 4 dni.
Smacznego !
Zapraszam do sklepu -> KLIK
Nowy komentarz